En unik dörr blev stor succé

Kaskipuu Oy är ett finskt familjeföretag i andra generationen. Vi har fabriker i Ylikiiminki och Haapajärvi och Viitasaari. I vårt sortiment finns trädörrar och målade dörrar. Kaskipuus produkter säljs i Finland till privatkunder genom bland annat byggvaruföretagen Domus och Puukeskus. Dessutom når företagets produkter marknaden med leverans av trähus.

Dörrfabriken Kaskipuu Oy grundades av Eero Kaski 1978. Snickartraditionen har gått från far till son i flera generationer i familjen Kaski. Även Eero kom att arbeta med trä och byggnader. Som yrkesskicklig hantverkare byggde han enkelt ett eget hus, men en sak bekymrade honom: han kunde inte hitta ordentliga dörrar någonstans. Som initiativrik ung man tillverkade han rejäla ytterdörrar av trä till sig själv. Dörrarna var av hög kvalitet och snart började bekanta i trakten beställa Eeros dörrar. Ryktet om de rejäla dörrarna spred sig och efterfrågan ökade snabbt.

Detta var uppkomsten av ytterdörrar av trä med högsta kvalitet i Finland. Så uppstod begreppet Kaski-dörrar, som är konstruerade för höga krav i nordiska länder. God finsk yrkeskicklighet och över 30 års erfarenhet syns i kvalitet och formgivning. Idag arbetar ett hundratal yrkesskickliga hantverkare i Eeros företag. Produktsortimentet har ökat från trädörrar till målade dörrar av hdf-board. Samma principer gäller idag som på 1970-talet: god service och högkvalitativa produkter.